keskiviikko 8. elokuuta 2007

Kosteusmittausta

Sain kosteusmittarin lainaan, joten käytin tilaisuutta hyväkseni ja mittailin vaunua sieltä täältä. Laitoin kuivien mittaustulosten kohdalle kosteusprosentilla varustetun vihreän lapun ja vastaavasti märkiin kohtiin punaisen lapun. Näyttäisi, että ihan joka paikkaa ei tarvitse aukaista. Katto ja molemmat päädyt vaikuttivat kuivilta. Vessaa en ole vielä purkanut, joten sen kohta on vielä arvoitus. Mittausta hankaloitti seinän sisällä olevat pellit, joiden kohdalla mittari näytti vääriä lukemia.


Etukulmasta löytyi kuitenkin todella märkä kohta. Ilmeisesti vesi on valunut kattosaumaa pitkin tuohon. Ikkunasta alaspäin olikin pelti, eivätkä siinä olleet ruuvit olleet ruostuneet.

1 kommentti:

Saana kirjoitti...

Minä myös näin tuttavallani kosteusmittarin, ja pyysin sitä lainaan. Sen mukaan meidän asunnossa olisi kosteutta. Nyt aion kuitenkin etsiä ammattilaisen, joka tekee perusteellisen kosteusmittauksen. Tämä meni tähän saakka kuten aavistelinkin. Toivottavasti ei isompaa ongelmaa löydy. Hyvä, jos ei jokaista kohtaa tarvitse teillä aukaista.